Stress, burn-out, gebrek aan focus en onvrede in werk en relaties…kortom: waarom loopt mijn leven niet lekker en soepel? Aaarch!

Er is een tijd geweest dat ik wel kon gillen van frustratie en ik was niet de enige. Ik verslond zelfhulpboeken, leerde ontzettend veel en toch leek het gemak waarmee de dingen bij anderen tot stand kwamen aan mij voorbij te blijven gaan. Tot na mijn reconnectie…

Een paar maanden na mijn tweede reconnective healing ( zie blog 4 okt. 2013) onderging ik mijn persoonlijke reconnectie. Ik was enorm nieuwsgierig, eerlijk gezegd vol verwachting een buitengewone ervaring mee te maken, en vol van de idee dat mijn leven van de ene op de andere dag volledig fantastisch zou zijn.

Volgens alle informatie die ik opgezocht had plaatst de reconnectie je op je levenspad zodat je je doelen sneller en makkelijker ontdekt en deze ook bereikt. Kortom: ben je niet gelukkig in je vriendschappen, werk, of relaties…onderga een reconnectie!

Benieuwd naar de reconnectie? Praktische informatie vind je hier

En dan waren er nog de ervaringen, die nogal buitengewoon kunnen zijn. Mensen voelen van alles, ‘zien’ het licht aangaan, krijgen pakketjes bezorgd of voelen zelfs de aanwezigheid van anderen. Zeg nou zelf, dat zou toch geweldig zijn?!

Het meest opmerkelijke verhaal is en blijft het verhaal van Dr. Eric Pearl, de oprichter van The Reconnection LLC. Werkend als chiropracticus in de States kwam hij in aanraking met een zigeunerin die zijn hand las en vertelde dat ze ook nog speciaal werk deed. “Ik verbind de meridianen van je lichaam opnieuw met de rasterlijnen van de planeet, die ons verbinden met de sterren en andere planeten,” zei ze.[1]

Mindfulness voor elke dag

Bron: Mindfulness voor elke dag

Ik snap best dat die opmerking Pearl niet los liet en ook dat hij zich voor gek verklaarde er $333,- voor neer te leggen. En toch, hij deed het, betaalde het bedrag, gaf zich aan zijn eerste sessie over…en voelde niets! NIETS! De nacht erna ging echter het licht aan en leek het of er mensen in zijn huis waren. Tijdens zijn tweede sessie wilde zijn hele lijf ongecontroleerd bewegen en kreeg hij het ijskoud. Hij beschrijft deze ervaring trouwens erg grappig, maar hij schrok er enorm van. The rest is history.[2]

Benieuwd? Leer hier meer over Pearl en de wetenschap achter de reconnectie. 

Mijn ervaring met de reconnectie bleek lang niet zo heftig als die van Pearl, of van de meeste mensen die ik er over spreek. Wat me het meeste is bijgebleven is de enorme rust die ik ervoer tijdens en na de sessie met een aantal sensaties die ik herkende van mijn eerdere healings. De nacht ertussen heb ik nog een aantal vreemde en symbolische dromen gehad, en daar bleef het bij.

Wetenschapper die ik ben, moet ik zeggen dat ik enorm teleurgesteld was, me bijna verraden voelde dat ik geen bijzondere ervaring had gehad, en zelfs dacht dat die ervaring van Pearl voor zijn eigen marketing puur ontsproten was aan zijn verbeelding! Mokkend vervolgde ik mijn weg.

1969400_738647476175516_1569989730134071162_n

Bron: Mindfulness voor elke dag

En toch…gaandeweg veranderden dingen in mijn leven: opleiding, werk, relaties blokkades werden bewust en opgeruimd, en mijn passies en talenten kwamen naar voren. Gaandeweg kwamen dingen…aanwaaien. De reconnectie staat bekend een leven lang door te werken. Nu weet ik dat het alles te maken heeft met wat we zo hip “flow” noemen, met in de flow leven.

Nu vraag ik me af: wat betekent flow eigenlijk voor jou? Wanneer ben je in flow geweest, hoe voelde dat en wat maakte dat je in flow kwam? Ik zou het leuk vinden wanneer je je ervaring via het reactieveld hieronder deelt, zodat we van elkaar leren hoe we flow in ons leven kunnen integreren.

Fijne zomer!
Suzanne

[1] Dr. Eric Pearl, Heel anderen, heel jezelf (Barchem: Uitgeverij Petiet, 2009), 63. [2] Wereldwijd is het bedrag omgerekend hetzelfde en vastgesteld door de moederorganisatie The Reconnection LLC. In Europa kost het €333,- in Noord America en Canada $333,-, terwijl in armere gebieden het bedrag qua gevoelsinvestering gelijk is in de lokale geldeenheid.

Geef je nu op voor mijn gratis video cursus

Geef je nu op voor mijn gratis video cursus

Vul hier je naam en e-mail adres in en je krijgt direct toegang tot de cursus! 

Bedankt voor je aanmelding! Check je inbox om jouw aanmelding te bevestigen en je ontvangt direct toegang tot de cursus.