Reconnective healing is simpel en krachtig en toch nog zo onbekend. Om je een beeld te geven van hoe mooi het werkt deel ik af en toe mooie Reconnective healing ervaringen die gewoon verteld moeten worden. In dit blog vertel ik je over mijn eigen ervaring en hoe ik vanuit burn-out weer contact maakte met mijn eigen vreugde.


“Reconnective healing…Hoe zit dat nou?”

Dit was zo ongeveer het eerste wat ik dacht toen ik in 2011 voor het eerst van reconnective healing hoorde. Het is een vraag die ik nogal geneigd ben te stellen, weten de mensen om me heen. Ik werkte indertijd als wetenschapper en was niet alleen op een gezonde manier sceptisch toen ik erover las, maar ook heel nieuwsgierig.

In die tijd bewandelde ik al ruim tien jaar zowel het pad van de wetenschap (cultuur- en identiteitsvorming), als het pad van persoonlijke ontwikkeling (met name intuïtie, hoogsensitiviteit, en de link tussen intentie en kwantumfysica). Dagelijks verruilde ik het ene pad meermalen door het andere en het kon dan ook niet anders dat de scheidslijn tussen beiden steeds kleiner werd.

Zo kwam mijn wetenschappelijke kant ook naar boven waar het Reconnective healing aanging. “Hoe zit dat nou?” Dit wilde ik proberen!

  

Reconnective healing ervaringen: Mijn eerste kennismaking

Wanneer ik mensen spreek over Reconnective healing en wat het je brengen kan, zie ik regelmatig een stel blanco gezichten. Volgens mij zag mijn eigen gezicht er net zo uit toen ik voor mijn eerste healing ging!

Bij aankomst voor mijn sessie was ik direct aangenaam verrast. Een sympathieke en hippe vrouw deed de deur open. Nadat ik redelijk defensief had aangegeven eigenlijk niets te geloven van de hele onderneming en er alleen voor mijn nieuwsgierigheid zat, zei ze heel praktisch:

“Zullen we het gewoon maar gaan ervaren dan?”

Iconische woorden, want een ervaring werd het! Nadat ik was gaan liggen voelde ik tot mijn verbazing direct energie door mijn lijf stromen, die zich plaatselijk zelfs tot een soort energieballen ontwikkelde. Ik zakte weg en beelden flitsten voorbij. Na afloop was ik ontzettend moe en heel ontspannen.

 

“Wat is hier gebeurd?!?” vroeg ik me verbijsterd af.

Volgens Dr. Richard Gerber heeft mijn initiële houding vooral te maken met de manier waarop de Westerse wetenschap de etherische component van het lichaam – haar subtiele energieveld – lange tijd heeft genegeerd. Want wie “had uiteindelijk ooit een meridiaan onder een microscoop gezien?” Wanneer je naar een dokter of ziekenhuis gaat kijken ze vooral naar je fysieke lichaam, naar je klacht.

Bij Reconnective healing is dat precies andersom. Een healing richt zich niet op een klacht, maar op het proces van het werken met frequenties die blokkades uit het lijf trillen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. En dat voelt voor ons westerlingen…vaag!

Dat het lichaam veel meer is en bestaat uit één groot energieveld van trillingen heeft Einstein jaren geleden al bewezen met zijn wereldberoemde E=MC². Frequenties en trillingen zijn onlosmakelijk verbonden met alles wat wij zijn. Onze emoties, onze gedachten en ons fysieke lichaam…het zijn allemaal trillingen. En het was die energie die ik voelde daar op de tafel.

Dr. Bruce Lipton, een bioloog die onderzoek doet naar het functioneren van cellen, laat in zijn Biologie van de Overtuiging bovendien zien dat de aard van onze gedachten en emoties een enorme impact hebben op de gezondheid van onze cellen en op de gezondheid van ons hele lichaam. Als ons energieveld van slag is gaat zich dat dus op enig moment uitdrukken in ons fysieke lichaam.

 

Evenveel Reconnective healing ervaringen als er sessies zijn

Een Reconnective healing heeft op iedereen een andere uitwerking, en deze verschilt ook nog eens per keer. Wanneer het je fysieke gestel betreft is het resultaat vaak eenvoudig te zien, maar wanneer het gaat om iets mentaals of emotioneels, dan is dat minder grijpbaar. Na mijn eerste healing had ik het gevoel dat er iets in gang was gezet waar ik de vinger niet op kon leggen. Ik ging voor een tweede keer.

Deze tweede ervaring behoeft een kleine uitleg. In die tijd was ik zo goed als hersteld van een langdurig en zeer onaangenaam ziekteproces, waardoor mijn onbevangen en humorvolle ik het jarenlang zwaar te verduren had gehad.

Toen ik voor de tweede keer op die tafel lag gebeurde iets wat ik alleen als heel vreemd, bijzonder en heel fijn kan omschrijven. Terwijl ineens allerlei spieren rondom mijn ogen begonnen te bewegen, borrelde vanuit het diepste van mijn ziel een enorme lachbui op. Het was de langste en meest vrije lachbui in meer dan tien jaar. Ik schaterde het letterlijk uit.

Die reconnectie met mijn eigen plezier draag ik sindsdien bij me als een groot cadeau.

“Hoe zit dat nou?” deed er op dat moment even totaal niet toe voor mij. Het enige dat ik wist was dat ik weer kon lachen met mijn hart en met mijn ogen. En dat? Dat voelde fantastisch!

 

Wil je de helende frequenties zelf voelen?

Speciaal voor jou heb ik een korte, gratis video cursus gemaakt. Je ontdekt hoe Reconnective healing je helpt van stress naar innerlijke rust te gaan, en je krijgt een simpele oefening zodat je zelf de helende frequenties kunt voelen. Super leuk om te doen!

Schrijf je in onderaan dit blog of lees meer over de gratis korte video cursus.

Nu ben ik benieuwd wat je raakte in mijn blog van vandaag en waarvan je dacht “aha!” Deel het met me in de comments. Ik reageer altijd.

En ben je benieuwd naar nog meer reconnective healing ervaringen? Laat het me weten en wie weet deel ik er meer in de toekomst.

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Maak gerust een afspraak voor een gratis online call van 30 minuten. Ik denk met je mee en eventueel kijken we samen hoe ik je kan helpen.

Maak hier een afspraak


Heb het goed.
 

Met liefs,
Suzanne

 

Literatuur:
Dr. Richard Gerber, Trillingen als medicijn: Handboek energetische geneeskunde. Haarlem: Uitgeverij Altamira, 2007.
Dr. Bruce Lipton,
De biologie van de overtuiging: Hoe je gedachten je leven bepalen. Deventer: Ankh-Hermes, 2005.
Dr. Eric Pearl,
De Reconnectie: Heel anderen, heel jezelf. Barchem: Uitgeverij Petiet, 2009.

 

 

 

Geef je nu op voor mijn gratis video cursus

Geef je nu op voor mijn gratis video cursus

Vul hier je naam en e-mail adres in en je krijgt direct toegang tot de cursus! 

Bedankt voor je aanmelding! Check je inbox om jouw aanmelding te bevestigen en je ontvangt direct toegang tot de cursus.